tirsdag, oktober 12, 2010

Varm fleece

Denne har vært ferdig en stund, men jeg har glemt å vise den frem.

Du kjenner kanskje igjen mønsteret, det er det samme som her.

DSC00090

Gammelrosa fleece fra Tante Mie, cordfløyel og blonde fra Stoff og Stil.

DSC00093

DSC00097

torsdag, oktober 07, 2010

Ringbærer pute

DSC00130

Spennende oppdrag!

Jeg har aldri laget en ringbærer pute før, og visste knapt nok hvordan en slik skulle se ut. Jeg fikk overlevert en liten pute og beskjed om at jeg hadde helt frie tøyler.

Etter litt googling og tenking kom jeg frem til at jeg ville bruke brudeparets fornavn og dato for bryllupet. Jeg fant også et broderidesign som passet til anledningen.

DSC00131

Jeg festet noen tynne bånd til å knytte ringene i. Her med min ring for anledningen ;o)

DSC00138

Langs to av sidene har jeg brodert en tekst som desverre ikke kommer frem på bildene: Så blir de stående disse tre: tro, håp og kjærlighet. Men størst blandt dem er kjærligheten. 1. Kor 13.13

Jeg ønsker brudeparet lykke til!

Hardangerduk

DSC00120

Neida…jeg har ikke brodert hardangerduk, men den lille broderte ruten midt på duken har jeg brodert…på maskin…

 

Jeg fikk et spørsmål om jeg kunne se på en hardangerduk som hadde fått en skade. Jeg vet ikke helt hva som hadde skjedd med duken, men den hadde en liten skade som du kan se på bildet under.

DSC00112

Litt skummelt og skulle fikse på et slikt flott håndarbeide, men som eieren av duken sa, kunne den ikke bli verre. Den var etter hennes utsagn ubrukelig slik den var. Så om jeg kunne brodere på en blomst eller et eller annet hadde det vært flott.

Jeg kom til å tenke på at jeg hadde noen broderidesign som lignet hardangerbroderi, og de burde være midt i blinken.

DSC00113

Litt skummelt å feste duken i broderiramma og trykke på startknappen…her lå det  mange, mange timer med håndsøm under nålene på min broderimaskin.

DSC00114

DSC00119

På bildet ligger det fremdeles blank plast under stingene så broderiet ser veldig blankt ut, men når plasten er fjernet ser broderiet nesten ut som håndbrodert hardangersøm.

Maskinbrodering er fantastiske saker!